Impregnace

Tlaková impregnace dřeva, neboli také vakuotlaková impregnace, představuje speciální technologický proces, během kterého je impregnační látka Wolmanit CX-8WB pomocí podtlaku aplikována do dřeva. Podtlak umožňuje hloubkové aplikování účinných látek až do nitra dřeva. Tlaková impregnace chrání dřevo proti dřevokazným houbám, červotočům, škůdcům a plísním, stejně jako proti dřevokaznému hmyzu.

Výhody:

Nejúčinnější způsob ochrany dřeva. Hygienická a ekologická nezávadnost.

Kapacita kotle: 5 -7 m3 impregnovaného řeziva, délka kotle (max. délka řeziva): 9,5 m, max. profil balíku: 1,1 x 1,1 m.

Fotogalerie

Ochrana dřeva tlakovou impregnací

K tlakové impregnaci používáme ochrannou látku Wolmanit CX-8WB od německé společnosti BASF Wolman GmbH. Jde o impregnační prostředek na bázi anorganických sloučenin mědi a bóru bez použití solí chromu.

Tlaková impregnace je vhodná na terasová prkna, stavební řezivo, krovy, trámy, plotovky, dětská hřiště, zahradní nábytek a další dřevěné produkty z pilařské výroby řeziva, které jsou v kontaktu s půdou nebo vystaveny povětrnostním vlivům

Výhody hloubkové impregnace

Oproti povrchovým nátěrům je tlaková impregnace mnohonásobně účinnější a vyniká dlouhodobým působením. Hlavní výhodou tlakové impregnace je maximálně účinná ochrana a hygienická i ekologická nezávadnost. Díky tomu je impregnace vhodná pro dřevo jak v exteriéru, tak i v interiéru. Tlaková impregnace dřeva patří nejúčinnějším způsobům ochrany dřeva.

 

Přípravek Wolmanit CX-8WB výborně proniká hluboko do struktury dřeva, které po impregnaci získá zelenou barvu. Předností je dlouhodobá ochrana dřeva při použití malého množství přípravku. Kvalitu našich prací dokládá řada certifikátů kvality. Ochranu dřeva deklarujeme impregnačním protokolem. Moderní a efektivní impregnace dřeva poskytuje maximální ochranu s minimálním ekologickou zátěží.

 

Technické parametry:

Kapacita kotle: 5 -7 m3 impregnovaného řeziva

Délka kotle (max. délka řeziva): 9,5 m

Max. profil balíku: 1,1 x 1,1 m

Impregnujeme i materiál zákazníka, který si sám přiveze.

Pro více informací a ceně impregnace nám napište přes kontaktní formulář nebo e-mail.

Výrobní proces 

Máte zájem o spolupráci s námi?

Kontaktujte nás na: +420 773 167 425 (Petr Wimmer, jednatel) nebo na obchod@drevovyrobawimmer.cz